google-site-verification: googlebb848d8e64853ad1.html

LOADING

Om: Victoria Öhrvall

victoria öhrvall

Namn: Victoria Öhrvall
Ålder: 28
Yrke: Fotograf & Kommunikatör
Familj: Gift med Johan
Fotat bröllop sen: 2010

Vad fotar du?
Det är allt från bröllop till porträtt, bilder till Instagram, företagsporträtt, bilder som ska tryckas i magasin m.m.

Var fotar du?
Jag bor i Stockholm, så jag utgår härifrån. Jag har fotat massor av bröllop i Sörmland. Jag kan åka dit du vill mot en reseavgift. Fråga så kan vi kolla hur det ser ut för just dig.

Har du någon studio?
Nej. Jag fotar nästan bara utomhus, men det funkar hur bra som helst.

Varför fotar du?
För att det är kul. För att jag blir så sjukt inspirerad. Men mest för att visa folk hur otroligt fantastiska de är! Det är vanligt att de säger innan att “jag inte blir så bra på bild.” Men det handlar ju om att de förmodligen inte fotat sig hos någon fotograf tidigare. Jag menar skolfoton och passfoton… kom igen, alla blir fula på dem!

Vad ska man med bilderna till?
Framför allt för att du ska kolla på dem och tänka “W O W” om dig själv. Det behöver vi mer av, speciellt som svenskar. Vi behöver höja självförtroendet. Om du ska gifta dig är bilderna för att visa hur sjukt snygga ni var! De är också till för att minnas jordens bästa dag, och för kommande generationers skull. Tycker det är väldigt mysigt att kolla på min farmor och farfars bröllopskort t ex.

Varför ska man välja dig som bröllopsfotograf?
För att jag kan ta bilder som din vän eller familjemedlem “med en bra kamera inte kan ta”. Jag vet att bröllop kostar. Jag nollade själv mitt konto efter mitt bröllop. Men det man har kvar efteråt är fotona och ringarna. För mig är det självklart att lägga en del av pengarna där. Jag känner alldeles för många vänner som inte har fått sina bilder efter bröllopet när en kompis har fotat. Oavsett om du väljer mig eller inte, lägg pengarna på en fotograf du verkligen gillar.

Vad inspireras du av?
Drivna människor som skiter i att “det är omöjligt.” Problemlösare, folk som kommer på nya idéer, driver företag på nya sätt. Det är så spännande att följa!  Jag inspireras av kreatörer, marknadsförare, folk som har genomtänkta företag och märken (tänk brands, så mkt bättre ord på engelska). Jag gillar hur Jeremy Cowart skapar fotoprojekt som drar in pengar till behövande. Jag har alltid blivit helt blown away av Annie Leibovitz sätt att fånga porträtt. Jag älskar hur Lisa Bevere peppar och lyfter upp kvinnor. Jag inspireras av Christine Caine och allt hon gör för att stoppa människoslaveri genom A21 (och även hon inspirerar kvinnor genom Propel Women). Jag blir peppad av Switchfoots låttexter. Jag började med bröllopsfotografering för att jag såg Jonas Petersons bilder och insåg att man fick fota på ett annorlunda sätt om man ville. Han kommer alltid på nya idéer. Elin Kero  utmanar sig själv i kreativa format. Lär mig massor av henne. Sist men minst inspireras jag av Steven Furticks ledarskap.

Hur bokar man en fotografering? 
Du hör av dig via mitt kontaktformulär eller skickar ett mail till hej@victoriaohrvall.se så kan vi börja prata :) Om du ska gifta dig mellan maj-september, så är det en bra idé att vara ute i mycket god tid. Vi snackar gärna ett år i förväg.

Vad gör du om det regnar? 
Om det är porträtt en helt vanlig vardag så bokar jag ett nytt datum med dig. Om det är bröllop så brukar jag hålla till i skogar där man täcks av träden. Det går hur bra som helst. Dessutom blir det otroligt coolt ljus och häftiga färger när det regnar.

Behöver man tänka på något inför fotograferingen? 
Nej, jag säger till om det är något. Om du vill fota porträtt så kan olika outfits vara en bra idé om du bokar en timme. Är det par-porträtt är det snyggt om ni koordinerar era outfits, så att ni har samma färgskala. Om det är porträtt på dig, så ha på dig kläder som du känner dig snygg i så kör vi :)

 

Tack för superfina bilder! Vi är väldigt nöjda med att vår speciella dag dokumenterades så bra. Älskar våra bilder <3

JOSEFINE

STOCKHOLM

Tack för helt underbara bilder! Vi är sååå nöjda! Vi skulle helst vilja förstora ALLA bilder men det har vi nog inte plats för hemma :p

ANNA

STOCKHOLM

En helt perfekt dag! Tack för oförglömliga minnen!

PERNILLA

ÖREBRO

Nu har vi tjuvkollat på bilderna, de är fantastiska! Superfina! Vi älskar dem!

CECILIA

STOCKHOLM