google-site-verification: googlebb848d8e64853ad1.html

LOADING

fotograf victoria öhrvall

Om mig: Vem vill bli fotograf?

Jun 4th, 2016

Då var det dags igen. Hur förklarar man egentligen sig själv? Det är ju jättesvårt. Helst vill man bara komma förbi på en fika och visa istället. Dock måste jag ju faktiskt erkänna att jag tycker att det är kul att både fota och skriva, så visst lär man känna en del av mig när man kollar på mina bilder.

Jag hade en kompis i åttan och hon hade en dröm, hon ville bli fotograf. Vem vill bli fotograf tänkte jag? Ja, förutom hon då. Mobilkameran hade funnits ett par år och vi gick runt och dokumenterade saker hej vilt. Jag fotade så mycket att när jag skulle få en present vid nians skolavslutning så visste min familj precis vad jag skulle vilja ha. En alldeles egen digitalkamera.

Jag tror nog aldrig att jag har blivit så glad för någonting som den kameran (presentmässigt hörrni). Jag flög på moln och fotade säkert flera tusen bilder den sommaren. I början har man ingen aning om hur man vill att bilden ska se ut. Man vet inte hur den kommer bli säkert så det är hur spännande som helst att bara fota järnet.

Efter en tid och ett gäng års fotobloggande så började jag sakta men säkert inse vilken typ av bildstil jag ville ha. Jag minns när jag såg min kusins bröllopsfoto en gång och insåg att alla bröllopsporträtt inte behöver se precis likadana ut! Det inspirerade mig massor. Där tror jag tankarna om bröllopsfotografering startade, någon gång under sommaren 2008. Jag har precis fotat deras bröllopsfest för att jag då var “en kompis som gillade att fota.”

Idag är jag så lycklig att jag vågade. Jag har fotat bröllop sen 2010 (mer professionellt) och idag är jag stolt ägare av mitt alldeles egna företag. Jag var så nervös de första bröllopen jag fotade, numera är jag glad, peppad och tacksam över att så många väljer att ta med mig som fotograf på deras bröllopsdag! Det är en ära!

Fotograf Victoria Öhrvall

LEAVE A REPLY